Mazeret sınavı ne demek?
Madde 2 – (1) Mazeret sınavı; herhangi bir nedenle ara sınava katılamayan öğrencilere yönelik bir sınavdır. Mazeret sınavları, ara sınavların bitiminden itibaren 15 (on beş) gün içinde ilgili kurullarca belirlenen tarihlerde yapılır.
Mazeret notu ne demek?
Herhangi bir nedenle sınavlara giremeyen öğrenciler için telafi sınavları akademik haftanın 13’ünde ve 14’ünde yapılacaktır. Haftalar arasında tek sınav olarak yapılacak ve öğrencinin mazereti nedeniyle kaçırdığı sınavların yerine geçecektir. Telafi sınav notu genel nota dahil edilecek tek sınav notudur.
Mazeret sınavına kimler girer?
Sağlık nedeniyle raporlu olduğu günlerde sınavlara giremeyen öğrenci, mazereti süresi içinde incelenip uygun görülmesi halinde, mazereti nedeniyle giremediği sınavlara girebilir.
Mazeret durumu ne demek?
Dilimize Arapçadan giren özür kelimesi, “mazur görmek” fiilinden türemiştir. Mazur görmek, bir kimseyi yaptığı hatadan dolayı affetmek veya hatasını görmezden gelmek anlamına gelirken, özür ise yapılmayan bir şeyden dolayı özür dilemek anlamına gelir.
Mazeret sınavı için rapor şart mı?
TEKRAR SINAV KABUL KOŞULLARI Hastalık: Öğrenci sağlık şikayetlerini bir raporla belgelemelidir. Hastanelerden, pratisyen hekimlerden, sağlık merkezlerinden ve diş kliniklerinden alınan tüm raporlar geçerlidir, ancak özel doktorlardan alınan raporlar kabul edilmez.
Lisede mazeret sınavı var mı?
Geçerli mazeretini belgeyle birlikte okul idaresine teslim eden öğrenciler, bir hafta sonra mazeret sınavına gireceklerdir.
Mazeret sınavına giren büte girebilir mi?
Bütünleme sınavı hakkı yoktur. Bütünleme sınavlarına girebilmek için final sınavına girmeyenlerin final sınavı sonucunda FF, FD, FG harf notuna sahip olmaları gerekir.
Sınamalı öğrenci sınıf geçer mi?
Bu programlarda geçme notu kavramı yoktur. Bu bağlamda öğrencilerimizin kayıtlı oldukları programlarda geçirdikleri her güz ve bahar dönemi bir dönem olarak sayılır.
Mazeret kağıdı nedir?
Mazeretli izin, işverenin çalışanların İş Kanunu’na uygun olarak belirli mazeretli durumlarda kullanabilecekleri ücretli izin hakkıdır. Bu izinler, çalışanların özel veya beklenmedik durumlarda işe devamsızlık yapmalarına izin verir ve yasa ile düzenlenir.
Mazeret sınavında aynı sorular sorulur mu?
5. Sınavlar hangi okul türlerinde yapılacak ve özel okullar sınavlara katılacak mı? 6. Ortak sınav ve mazeret sınavı soruları aynı mı olacak? Ortak sınav ve ek sınav soruları aynı konu/öğrenim içeriğinden hazırlanacak ancak farklı sorulardan oluşacaktır.
Telafi sınavına kimler girebilir?
Sınava giren öğrencilerin birçoğunun sistemsel aksaklıklar nedeniyle sınava girememesi veya sınavı tamamlayamaması durumunda, ders öğretim elemanı tüm öğrenciler için telafi sınavı hazırlayabilir.
Mazeret raporu nedir?
Mazeretli izin, çalışanlara iş hayatı dışındaki acil durumlar için verilen bir haktır. Çalışanların kişisel hayatlarındaki sorunlar nedeniyle görevlerinden bir süreliğine uzaklaşmalarına olanak tanır. 6645 sayılı Omnibus Yasası ile iş hukukuna dahil edilmiştir.
Mazeret hakkı kaç gün?
Mazeretli izin tablosu Mazeretli izin türü Süre Evlat edinme 3 gün Birinci derece yakının ölümü 3 gün Babalık izni (eşin çocuk doğurması) 5 gün Engelli veya kronik hasta çocuk için refakat izni 10 gün 1 ek satır 19 Kasım 2024
Mazeret tayini nasıl alınır?
Başvuru yöntemi: Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili web siteleri üzerinden elektronik olarak mazeretli istihdam için başvuruda bulunurlar. Başvuru formuna “mebbis..tr” veya “personal..tr” adresinden ulaşılabilir.
Özür mazeret ne demek?
“Özür” suçlamalardan veya kınamalardan kaçınma veya bunları ortadan kaldırma niyetini ifade eder. 1 Aralık 2024 “Özür” suçlamalardan veya kınamalardan kaçınma veya bunları ortadan kaldırma niyetini ifade eder.
Rapor olmadan telafi sınavına girilir mi?
Sertifika olmadan tekrar sınava girebilir miyim? Sertifika olmadan tekrar sınava girmek genellikle mümkün değildir.
Mazeret raporu nedir?
Mazeretli izin, çalışanların özel ve beklenmeyen durumlarda işyerlerinden kısa süreli izin almalarına olanak tanıyan bir haktır. İş Kanunu kapsamında düzenlenen bu izin, çalışanların iş yüklerinden kaçmalarına ve hayatlarının kritik anlarında gerekli kişisel işleriyle ilgilenmelerine olanak tanır.
Telafi sınavı nedir?
Sınava giren öğrencilerin birçoğunun sistemsel sorunlar nedeniyle sınava girememesi veya sınavı tamamlayamaması durumunda, ders öğretim elemanı tüm öğrenciler için telafi sınavı hazırlayabilir. Bu durumda ders öğretim elemanı birimlere bir talepte bulunarak tüm öğrenciler için telafi sınavı yapacağını bildirir.
Mazeret sınavında aynı sorular sorulur mu?
5. Sınavlar hangi okul türlerinde yapılacak ve özel okullar sınavlara katılacak mı? 6. Ortak sınav ve mazeret sınavı soruları aynı mı olacak? Ortak sınav ve ek sınav soruları aynı konu/öğrenim içeriğinden hazırlanacak ancak farklı sorulardan oluşacaktır.